DE NACHT VERDIENT BETER: TIJD VOOR DADEN, PERSPECTIEF & ERKENNING

Samen met de nachtburgemeesters, -raden en -stichtingen uit de grote Nederlandse steden doen wij met klem een oproep aan de overheid om de nachtcultuur in ons land te redden via een gecontroleerd, aangescherpt heropeningsplan. De jongste spoedmaatregelen tegen het coronavirus, funest voor de nachtcultuur, hebben ons ertoe bewogen om een samenwerkingsverband op te richten. Als Dutch Nighttime Alliance (DNA) maken wij gezamenlijk een krachtig statement met dringende adviezen.

‘Als het kabinet had geluisterd, had de uitgaanscultuur kunnen worden gered’

Met steun van de Nederlandse nachtburgemeesters doet Mark van Bergen van This is our House een krachtige oproep aan het kabinet om het nachtleven nu met daden, perspectief en respect te helpen. “De oplossing ligt nog steeds binnen handbereik, zeker nu de coronacijfers lijken te stabiliseren en de vaccinatiecampagne nog verder gevorderd is: ga terug naar start, laat [de adviezen van de sector en Fieldlab] leidend zijn en neem de laatste lessen mee.”

www.trouw.nl  •  Deel

Tot nu toe hebben meer dan zeshonderd partijen zich bij het initiatief aangesloten en heeft het charmeoffensief al veel media-aandacht gegenereerd. Nu is het moment om van je te laten horen! Op de DNA-website kun je onze adviezen ondertekenen en de social media-kit downloaden.

Dutch Nighttime Alliance is een samenwerkingsverband tussen de nachtburgemeesters en -raden van Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam. Wij benadrukken graag dat deze tijdelijke maatregelen in onze ogen enkel als noodoplossing fungeren, zolang dit epidemiologisch urgent is.