NACHTKANDIDAAT: RUUD LEMMEN

Wie waakt er over de stad zodra het bestuur zich huiswaarts spoedt? Wie draagt zorg voor hen: De nachtbrakers, de rustelozen. Tilburgers met ontembare knaldrang. De ambstketting wordt overgedragen aan de nieuwe Nachtburgemeester van Tilburg. Ik stel aan jullie de drie gegadigden voor, waaronder: Ruud Lemmen.

NAAM: RUUD LEMMEN
LEEFTIJD: 43
WONEN: GEBOREN IN VEGHEL, MEER DAN 20 JAAR WOONACHTIG IN TILBURG

TE KORT DOOR DE BOCHT: “ONDERHAND MEUBILAIR VAN DE CATS BACK”

Ruud Lemmen was opperhoofd van Woo-Hah Festival, programmeur van 013 en tevens marketingbaas van de Tilburgse Kermis. Nu doet deze muziekliefhebber (- want ‘hiphopliefhebber’ doet tekort) een gooi naar de titel van Nachtburgemeester. Ruud is overal aanwezig, maar tegelijkertijd nooit aanwezig, snap je? Luisterend en berekenend, als vanuit zijn eigen schaduw observerende. Wanneer hij voldoende input heeft, worden de lijnen uitgezet: Dit is de koers. Strijdbaar en vastberaden.

IN HET KORT – VOLGENS RUUD:
“Als mede bedenker en ex-directeur van WOO HAH! en als iemand die ruim 13 jaar aan het hoofd van de programmering van 013 Poppodium heeft gestaan ben ik geen onbekende in Tilburg en tevens geen onbekende in het Tilburgse nachtleven. In Tilburg zie ik, ondanks een nog niet overkomen dip door COVID, een nachtcultuur met veel initiatieven en potentie, maar tevens ook een nachtcultuur die té veel versplinterd is en daarmee niet de aandacht krijgt die het verdiend..”

Het plan:
Als nachtburgemeester zou ik de organisatoren en initiatiefnemers binnen de Tilburgse nachtcultuur willen verenigen. Er zal dus een collectief komen vol nachtelijk betrokkenen en ik stel me beschikbaar als voorzitter, als verlengstuk, van al deze spelers. In de connectie naar de gemeente, maar ook naar bijvoorbeeld andere steden. Ik ben dan ook bereid om met iedereen rond de tafel te gaan, collectieve wensen en behoeften in kaart te brengen en mijn netwerk in het artistieke, culturele en politieke in te zetten om nachtcultuur in Tilburg gedurende twee jaar een grote stap verder te brengen.

– Ruud Lemmen

Zichzelf volgezogen met ideeën, klaar om de problemen op te poetsen. Gaat Ruud dan de spons van de nacht worden? Er klinken plannen voor een “Nachtraad” – volledig bottum-up -, maar deze worden niet bevestigd, noch ontkracht. Heeft Ruud een arsenaal aan capabele “nachtambtenaren” klaar staan of gaat het samenstellen van zijn collectief één grote rwina worden? Én, zal de “Burgemeesterskruk” dan nog in de Cul mogen blijven staan of moet deze verhuizen naar de Cats? Ruud zal zijn plannen verder toelichten op 21 december.

En nu?
Lees ook de andere artikelen over de kandidaten. De komende dagen lichten we ook de juryleden uit het adviesorgaan verder toe. Zij zullen op 21 december in de Nieuwe Vorst uitspraak doen en bekendmaken wie de nieuwe Nachtburgemeester van Tilburg gaat worden.

Related Posts