NACHTKANDIDAAT: YORGO WIERINGA

Wie waakt er over de stad zodra het bestuur zich huiswaarts spoedt? Wie draagt zorg voor hen: De nachtbrakers, de rustelozen. Tilburgers met ontembare knaldrang. De ambstketting wordt overgedragen aan de nieuwe Nachtburgemeester van Tilburg. Ik stel aan jullie de drie gegadigden voor, waaronder: Yorgo Wieringa.

NAAM: YORGO WIERINGA
LEEFTIJD: 39
WONEN: WOONACHTIG IN TILBURG, GRIEKSE ROOTS

TE KORT DOOR DE BOCHT: “MET TZATZIKI DOORTROKKEN PARADIJSVOGEL”

Partystarter- en hekkensluiter; Anekdotekoning; Griekse mythe; Nachtjuweel; Karaokekeizer en culturele poolster in deze koude tijden. Deze en nog vele pseudoniemen bereikten het aanmeldformulier. Zijn eindeloze charisma en enorme betrokkenheid leverden hem talloze connecties op in de Tilburgse kunst-en cultuurscene. Yorgo kent de avond en de ochtend, maar niets daar tussenin. Onvermoeibaar en flamboyant, een allemans-mens. Een glimlach en een schouder voor iedereen.

IN HET KORT – VOLGENS YORGO
Het lijkt me goed om meer verbintenis te zoeken met de steden onderling (Brabant in het bijzonder) en het gesprek aan te gaan met cultuur, nacht en beleidsmakers over zaken als bereikbaarheid, sluitingstijden en een lijkt het me interessant om een brug te slaan tussen cultuur en nachtcultuur.


Het plan:
Hallo nachtelijke vrienden van Tilburg!

Ik ben Yorgo, een bekend gezicht met 39 jaar levenservaring en een hart dat klopt voor onze diverse nachtcultuur, van bruisende clubs, theater en expo’s tot gezellige bruine cafés. Nu sta ik hier als kandidaat voor de Nachtburgemeester verkiezing, met een visie om de nacht te omarmen en samen te verrijken!

Als Nachtburgemeester wil ik de dialoog openen, niet alleen tussen jullie en mij, maar ook met de stad, de gemeente en de provincie. Laten we praten over belangrijke thema’s zoals openingstijden en bereikbaarheid, zodat de nacht een plek wordt van samenkomen en genieten.

Mijn ambitie reikt verder dan alleen Tilburg; ik geloof in samenwerking, vooral met onze Brabantse buren. Laten we Tilburg positioneren als een levendig centrum van nachtelijke innovatie, waarin we samen met andere steden de nacht laten opgloeien.

Laten we de nacht niet definiëren door beperkingen, maar vieren in al zijn facetten. Van dansvloeren tot bruine cafés, ik sta voor een inclusieve nachtcultuur die de diversiteit van onze stad weerspiegelt.

Laten we samen de nacht omarmen als een gedeeld avontuur dat de stad verbindt en verlicht.

– Yorgo Wieringa

Gaat Yorgo de politieke agenda openen en hiermee direct door voor de titel van Nachtburgemeester van Brabant, of verzanden we bij de jury in abstractie door de onnavolgbaarheid van dit orakel? Yorgo zal zijn plannen verder toelichten en de jury overtuigen op 21 december.

En nu?
Lees ook de andere artikelen over de kandidaten. De komende dagen lichten we ook de juryleden uit het adviesorgaan verder toe. Zij zullen op 21 december in de Nieuwe Vorst uitspraak doen en bekendmaken wie de nieuwe Nachtburgemeester van Tilburg gaat worden.

Related Posts