NACHT VAN DE STAD

Woensdagavond 28 september staat de binnenstad van Tilburg in vuur en vlam! Tijdens de Nacht van de Stad kun je genieten van gratis live muziek, theater, nieuw creatief talent, excursies en nog veel meer. Een nacht waarop veelzijdig Tilburg laat zien wat het in de donkere uurtjes te bieden heeft. Iedereen is meer dan welkom: inwoners, bezoekers en natuurlijk ook de deelnemers van de Dag van de Stad. Na de opening op het Pieter Vreedeplein door de Nachtburgemeester, programmeert hij Puntjudith en George Kush in het Factorium.

20.00 – 22.00 
Nacht van de Stad met Puntjudith & George Kush
Locatie: Factorium
Entree: Gratis

Puntjudith
Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatieven om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks.

Haar aankomende EP Lawines komt in oktober 2022 uit via PIAS. Het wordt gelijktijdig uitgebracht met een nieuwe multidisciplinaire film die in première gaat op het Nederlands Filmfestival en wordt vertoond tijdens onder andere ADE, Fashionclash en Dutch Design Week.

Haar debuut EP Snelweg (2021) werd gedraaid op verschillende radiostations in België (Radio 1, StuBru) en Nederland (3voor12, Kink). Ze toerde als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en stond in het voorprogramma van artiesten als Weval en Aafke Romeijn.

George Kush
Een muzikale smeltkroes van verschillende stijlen is de formule waarmee George Kush telkens weer in de smaak weet te vallen bij een breed publiek. Op speelse wijze een brug slaan tussen het verhalende van de hip hop en het anderzijds pakkende en swingende van de akoestische setting. Met spoken word op een beat worden heel dichtbij en intiem vele vergezichten geschetst. “Kan ik koning zijn op het Koningsplein?” Wat ons betreft wel.

Wat is de Nacht van de Stad?
Woensdagavond 28 september staat de binnenstad van Tilburg in vuur en vlam! Tijdens de Nacht van de Stad kun je genieten van gratis live muziek, theater, nieuw creatief talent, excursies en nog veel meer. Een nacht waarop veelzijdig Tilburg laat zien wat het in de donkere uurtjes te bieden heeft. Iedereen is meer dan welkom: inwoners, bezoekers en natuurlijk ook de deelnemers van de Dag van de Stad.

Ik ben inwoner of bezoeker van Tilburg
Tijdens de Nacht van de Stad is er een gevarieerd programma voor inwoners en andere bezoekers. Op diverse locaties in de binnenstad geniet je van gratis van muziek, theater, talent, ontdekkingen, gesprekken en meer. Tijdens Tilburg LIVE laat Tilburgs talent hier de hele avond zien wat een cultureel rijke stad Tilburg is. Daarnaast is er een gevarieerd programma aan acts, artiesten en gesprekken op verschillende locaties in de binnenstad. Deze activiteiten vinden plaats van 19.30 tot 22.30 uur en iedereen is van harte welkom. Ben je inwoner? Dan is aanmelden is niet nodig.

Wat is de Dag van de Stad?
Op donderdag 29 september is dit jaar in gaststad Tilburg de “Dag van de Stad”: het multidisciplinaire congres over de ontwikkeling van steden en stedelijke regio’s. Niet te missen voor professionals die zich bezighouden met (duurzame) stedelijke ontwikkeling, bestaanszekerheid en alles wat te maken heeft met een inclusieve stad.www.dedagvandestad.nl

Related Posts